Royal Caribbean

14.4.11

Af: Maria Andersen Fotograf: Stadt Eisenhüttenstadt
Bogmærk eller del
 

Tyskland: Eisenhüttenstadt - første socialistiske by

Eisenhüttenstadt har blandt andet Tysklands største sammenhængende kompleks af fredede bygninger og er i det hele taget lidt af en arkitektonisk perle.

Eisenhüttenstadt

Eisenhüttenstadt


I 1950 blev det første spadestik taget til "den første socialistiske by på tysk grund". I planbyen, der først hed "Stalinstadt", blev der skabt gode boliger i behagelige omgivelser for arbejderne ved det nyanlagte stålværk Eisenhüttenkombinat Ost: tre- og fireetagers boligblokke med børneinstitutioner, skoler og indkøbsmuligheder for omkring 7.000 mennesker. Husfacaderne er smukt dekoreret og i mange tilfælde udstyret med søjler og kønne karnapper, og gårdene er hele små parkanlæg med springvand, blomsterbede og legeområder.

Hele boligområder i Eisenhüttenstadt, som byen har heddet siden 1961, er fredet, og dermed kan Eisenhüttenstadt byde på Tysklands største sammenhængende kompleks af fredede bygninger. Eisenhüttenstadt ligger ved Oder-floden i delstaten Brandenburg ca. 100 km sydøst for Berlin og umiddelbart ved grænsen til Polen. Byen er en sjælden arkitektonisk perle og absolut et besøg værd.

Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Outwell
Campingferie 650,-
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt