Dayz Resorts

14.4.11

Af: Maria Andersen Fotograf: Stadt Eisenhüttenstadt
Bogmærk eller del
 

Tyskland: Eisenhüttenstadt - første socialistiske by

Eisenhüttenstadt har blandt andet Tysklands største sammenhængende kompleks af fredede bygninger og er i det hele taget lidt af en arkitektonisk perle.

Eisenhüttenstadt

Eisenhüttenstadt


I 1950 blev det første spadestik taget til "den første socialistiske by på tysk grund". I planbyen, der først hed "Stalinstadt", blev der skabt gode boliger i behagelige omgivelser for arbejderne ved det nyanlagte stålværk Eisenhüttenkombinat Ost: tre- og fireetagers boligblokke med børneinstitutioner, skoler og indkøbsmuligheder for omkring 7.000 mennesker. Husfacaderne er smukt dekoreret og i mange tilfælde udstyret med søjler og kønne karnapper, og gårdene er hele små parkanlæg med springvand, blomsterbede og legeområder.

Hele boligområder i Eisenhüttenstadt, som byen har heddet siden 1961, er fredet, og dermed kan Eisenhüttenstadt byde på Tysklands største sammenhængende kompleks af fredede bygninger. Eisenhüttenstadt ligger ved Oder-floden i delstaten Brandenburg ca. 100 km sydøst for Berlin og umiddelbart ved grænsen til Polen. Byen er en sjælden arkitektonisk perle og absolut et besøg værd.

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt