Dayz Resorts

2.8.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Forlystelsesparken Hansa Park i Nordtyskland

Allerede ved indgangen til Nordtysklands største forlystelsespark Hansa Park, kan vi høre hvinene fra folk i rutsjebanerne. Efter at have passeret den imponerende indgangsportal - en kopi af byporten Holstentor i Lübeck - bydes vi velkommen af flinke maskotter og kan derefter frit benytte samtlige forlystelser, uden at skulle have flere penge op af lommen.

Indgangen til Hansa Park sker gennem en kopi af byporten i Lübeck - Holstentor

Indgangen til Hansa Park sker gennem en kopi af byporten i Lübeck - Holstentor


Forlystelsespark med temaer

Ved indgangen er bygningerne opført, så de mest af alt forestiller en typisk tysk middelalderby. Men her er mange flere temaer at gå efter f.eks. cowboybyen Bonanza City og vikingebyen eller eventyrlandet ...

I den blomsterprydede Hansa Park søger vi hen mod det 100 meter høje Holstein Turm, der er det højeste tårn i Hansa Park, og kommer op til en helt fantastisk panoramaudsigt, mens kabinen under opstigningen drejer rundt, så vi har udsigt til alle verdenshjørner. Vi kan se ud over hele forlystelsesparken og det omkringliggende landskab samt havet i Lübeck Bugt.

Det giver et godt overblik over Hansa Park og en ide om hvor langt - eller rettere hvor kort - der er mellem de mange attraktioner. Udover adskillige rutsjebaner og karruseller kan vi se flere af de øvrige forlystelser som f.eks. det lille tog Hansa Park Express, der kører rundt i parken.

Hansa Park har også  shows med søløver og flere vandaktiviteter bl.a. baljerne (gummibåde) i Rio Dorado i det spanske område ...

Største rutsjebane i Hansa Park er Kärnan, der er 1.235 meter lang, har en faldhøjde på 79 meter og en fart på 127 km/t

Største rutsjebane i Hansa Park er Kärnan, der er 1.235 meter lang, har en faldhøjde på 79 meter og en fart på 127 km/t


Rutsjebanerne

Blandt Hansa Parks største attraktioner finder vi flere rutsjebaner, hvor Kärnan fra 2015 er den største. Her løftes man op inde i det 79 meter høje tårn - og får et baglæns fald på 67 meter - før det virkelig går løs på den 1.235 meter lange rutsjebane, hvor tophastigheden kommer op på 127 km/t.

Her findes naturligvis mange andre rutsjebaner som f.eks. Midgårdsormen, Novograd og Nessie for blot at nævne et par - og så er her noget for alle aldersgrupper.

I 2017 åbnede Kärnapulten, hvor man under centrifugeringen i fri luft selv kan styre vingerne på maskinen man sidder i og derved dreje rundt. Helt vildt!

Her er naturligvis fokus på sikkerheden. Dels skal man have en vis højde og modenhed for at kunne prøve de forskellige rutsjebaner, ligesom der er forskellige sikkerhedsforanstaltninger som skal overholdes. Bl.a. er det forbudt at fotografere, tale i mobil etc. under turene. Det siger sig selv, at taber man løst udstyr under farten kan det forårsage ulykker!

På tur i blandt vikinger

På tur i blandt vikinger


Vikinger, cowboys og indianere

Det er også muligt at udforske vikingeland med bl.a. klatrebane og sejlture.

Eller besøge den mere fredelige cowboyby Bonanza hvor det er muligt at møde pony-ekspressen, sheriffen, ride, vaske guld og meget, meget mere.

Blandt de mange spisesteder i Hansa Park vælger vi Last Chance Saloon - et rigtigt cowboy-miljø

Blandt de mange spisesteder i Hansa Park vælger vi Last Chance Saloon - et rigtigt cowboy-miljø


Last Chance Saloon

Svingdørene giver efter, da vi træder ind i Last Chance Saloon og kommer ind i baren. Vi finder et ledigt bord i restauranten og straks kommer kvinderne fra baren for at modtage vores bestillinger.

Hele miljøet i saloonen er flot gennemført med mange detaljer fra det vilde vesten. Saloonens spredte møbler på det rå trægulv, de høje vægpaneler og de mange fotos på væggene og gamle ”petroleumslamper” der hænger ned fra træloftet giver den rette westernstemning. Og så er maden værd at gå efter …

En familie kan sagtens få en dag - eller flere - til at gå på opdagelse i Hansa Park, hvor det også er muligt at bo i Resort am Meer med adgang til stranden.

Kärnapulten - hvor man selv bevæger vingerne under centrifugeringen

Kärnapulten - hvor man selv bevæger vingerne under centrifugeringen


Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt