Azamara Cruice

28.8.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Koblenz - hvor Moselfloden møder Rhinen, Tyskland

Hver dag på dette flodkrydstogt på Mosel og Rhinen har vi fået en fiks, lille skibsavis med oplysninger om hvad der skal ske den pågældende dag med tidspunkter samt hvilke gastronomiske oplevelser vi kan forvente i skibets restaurant.

Vi sejler forbi Deutsches Eck - Det Tyske Hjørne - hvor Moselfloden løber ud i Rhinen

Vi sejler forbi Deutsches Eck - Det Tyske Hjørne - hvor Moselfloden løber ud i Rhinen


Ned ad Rhinen

Denne sidste dag, hvor vi sejler tilbage ned ad Rhinen mod Koblenz, er ingen undtagelse. Skibsavisen oplyser, at der ikke er ledige kajpladser i Koblenz, så vi skal i stedet sejle forbi Deutsches Eck - Det Tyske Hjørne - og videre ned ad floden til byen Andernach, der ligger ca. 20 km nord for Koblenz og som vi ankommer til efter frokost.

Undervejs på Rhinen kan vi fra skibets soldæk igen iagttage de små pittoreske byer langs floden, se på de prægtige slotte og borge, der knejser højt over floden - og ikke mindst følge trafikken på - og langs floden.

De som ikke fik set statuen af nymfen Lorelei på udturen - hun er også svær at se fra skibet - får hende udpeget efter at vi har passeret Loreleiklippen i det klippefyldte og smalle farvand.

Hvor Moselfloden løber ud i Rhinen set fra rytterstatuens fundament

Hvor Moselfloden løber ud i Rhinen set fra rytterstatuens fundament


Deutsches Eck

Efter ankomsten til Andernach kører vi med vores bus ind til Koblenz og sættes af tæt ved Deutsches Eck. Her tager rejselederen os med på den korte tur frem til Det Tyske Hjørne, hvor Moselfloden løber ud i Rhinen.

På den store flagsmykkede plads står en 37 meter høj rytterstatue af Kejser Wilhelm I rejst i 1897. Fra rytterstatuens luftige fundament har vi et fint vue ud over pladsen og flodernes sammenløb.

Herefter spredes rejsegruppen, da der er forskellige muligheder for oplevelser i Koblenz: Shopping - sightseeing - museumsbesøg - vinsmagning - byvandring - den gamle borg etc.

Fæstningen Ehrenbreitstein kan nås med svævebane

Fæstningen Ehrenbreitstein kan nås med svævebane


Festung Ehrenbreitstein

På den anden side af Rhinen - højt over floden - ligger fæstningen Ehrenbreitstein opført af preusserne i 1817-28.

Herfra kan man overskue indsejlingen til Koblenz og Mosels udløb i Rhinen - et strategisk vigtigt punkt.

Oppe på fæstningen findes bl.a. Landsmuseum Koblenz og man kan komme derop med en svævebane der løber tværs over Rhinen få hundrede meter fra Deutsches Eck.

Det fyrstelige slot set fra landsiden

Det fyrstelige slot set fra landsiden


Kurfürstliches Schloss

Lidt længere oppe ad floden kigger vi ind i kurfyrstens slot, dvs. slotshaven, da der ikke er adgang til selve slottet, da det benyttes til forskellige kongresser m.v.

Slottet er opført i slutningen af 1700-årene og har været hjemsted for flere prominente personligheder som f.eks. den sidste ærkebiskop og kurfyrste af Trier og selveste kejser Wilhelm I.

Haven ud mod floden er ganske smuk med klippede hække, fontæne og blomsterbede, mens haven på den modsatte side ind mod byen åbner sig som en pompøs park.

Forum Confluentes

Forum Confluentes


Shoppingmuligheder

Koblenz blev - som mange af de andre byer langs Moselfloden - anlagt af romerne og fik navnet Confluentes, men i dag ser man ikke meget fra den tid.

Da vi således ved, at romerne har været her, går vi efter det udleverede bykort mod Forum Confluentes i et naivt håb om at finde rester efter byens grundlæggere.

Men her ligger et stort, moderne indkøbscenter opført i hvidt glas, der udover forretninger har både museum og turistinformation etc. Her er der masser af muligheder for at shoppe.

Tårnene fra Libfrauenkirche set fra Münzplats

Tårnene fra Libfrauenkirche set fra Münzplats


Altstadt

Koblenz var en af de tyske byer, der blev hårdest ramt af bombardementer under 2. verdenskrig. Der blev kastet mere end 10.000 tons bomber over byen og op mod 87 procent ag bymidten blev totalt ødelagt. Efter genopbygningen fremstår Koblenz i dag som en god blanding af både nyt og gammelt.

I altstad - den gamle bydel - er her enkelte bindingsværkshuse og på byens torve hygger man sig på fortovsrestauranterne. En sød statue af den lille tykke trommeslager ”slår på tromme” for at vi skal hygge os i Koblenz.

Byen har flere interessante kirker som f.eks. den skønne Libfrauenkirche opført på byens højeste sted. Kirken har rødder tilbage til 400-årene, hvor den første kirke blev opført, men det meste af det vi ser i dag er fra midten af 1200-årene.

Også Jesuiterkirken på Jesuitenplatz er et besøg værd. Udvendigt har kirken en flot roset over indgangen og indvendigt er det en helt moderne kirke.

Ved siden af kirken ligger Koblenz gamle rådhus fra 1701, der tidligere var jesuiterkloster.

Vi kunne sagtens have brugt mere tid i Koblenz - og sådan er det jo som regel - men bussen venter for at køre os tilbage til skibet i Andernach, hvor rejsens sidste aftenmåltid venter og efter endnu en god nats søvn tager bussen os med tilbage til Danmark.

Campingferie 650,-
Primo Tours
Subaru
Outwell
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt