Dayz Resorts

1.1.16

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Touristmusverband Mecklenburg-Vorpommern
Bogmærk eller del
 

Mecklenburg-Vorpommern ved Østersøen - en populær turistdestination

Mecklenburg-Vorpommern er Tysklands nordøstligste delstat. Takket være sin beliggenhed ved Østersøen har Mecklenburg-Vorpommern altid været en populær turistdestination blandt tyskerne selv.

Klik for større billede


Landskabet i Mecklenburg-Vorpommern er kuperet

Efter Tysklands genforening i 1990 er antallet af tyske feriegæster i delstaten nærmest eksploderet. Flere og flere udenlandske turister er begyndt at få øjnene op for, hvor meget delstaten har at byde på.

Landskabet i Mecklenburg-Vorpommern er kuperet og præget af skov og vand. Kyststrækningen er 1.900 kilometer lang, og delstaten kan prale af at have det største sammenhængende søområde i Europa, bestående af et 25.000 kilometer langt netværk af floder, åer og mere end 2.000 søer.

Klik for større billede


Mecklenburg-Vorpommern har flest solskinstimer

De seneste års turistboom har gjort det nødvendigt at bygge nye overnatningsfaciliteter eller istandsætte allerede eksisterende hoteller, pensionater og campingpladser. Derfor kan delstaten i dag tilbyde nogle af Europas mest moderne overnatningsmuligheder. Det tyske hotel- og restaurantforbund, som står for klassificeringen af restauranter og hoteller, har tildelt mange af hotellerne i Mecklenburg-Vorpommern fire eller fem stjerner.

Mecklenburg-Vorpommerns kystområde er et af de steder i Tyskland, der har flest solskinstimer, hvilket gør sommersæsonen særligt populær. Det milde klima bevirker, at det er muligt at opholde sig udendørs noget længere end i Danmark.

Klik for større billede


Mad og drikke

Den nordtyske madkultur tager udgangspunkt i de råvarer, som landbruget og havet kan levere. Derfor ændrer køkkenet sig i takt med årstiderne. Også havet sætter sit præg på mange af de retter, der typisk serveres i Mecklenburg-Vorpommern. Alesuppe og røget fisk er bare nogle af specialiteterne. Naturligvis er skinke og pølse også blandt nordtyskernes favoritter, gerne serveret med groft brød. Sidst men ikke mindst byder Mecklenburg-Vorpommern på regionale specialiteter som for eksempel grønkål med rosiner, ribbenssteg med honning og æbler i fedt. En anden traditionel ret er "Himmel und Erde" (himmel og jord), æbler, som er stegt med flæsk og kartofler. Da særligt fisk spiller så stor en rolle i Mecklenburg-Vorpommerns køkken, fejres "sildens dag" flere steder i delstaten.

Mecklenburg-Vorpommern er blevet en populær destination for feinschmeckere. I delstaten udkæmper stjernekokke hvert år flere prestigefyldte dueller. Desuden kan besøgende opleve en række spændende madfestivaler og arrangementer, hvor regionens kokke demonstrerer deres kunnen for et større publikum.
Den gode mad skal naturligvis skylles ned med en velskænket fadøl. Nogle af de lokale ølmærker er Rostocker og Schweriner. Der findes desuden en række mindre bryggerier med egne ølsorter, som passer perfekt til det regionale køkken.

Klik for større billede


Kultur og events

En væsentlig årsag til Mecklenburg-Vorpommerns voksende popularitet som rejsemål er delstatens tusindvis af historiske bygninger, monumenter og mindesmærker. Desuden afholdes en række kulturelle arrangementer året rundt.
Mecklenburg-Vorpommern er rig på historie. Flere af delstatens byer som for eksempel Rostock og Wismar er traditionsrige hansestæder, og her er masser af gamle handelshuse fra hansetiden. Delstatens slotte og herregårde er ligeledes populære attraktioner. Et af de smukkeste slotte er slottet i hovedstaden Schwerin. Mange af de historiske herregårde er blevet sat i stand og rummer nu moderne overnatningsfaciliteter.

Kunstinteresserede bør ikke gå glip af et besøg i Rostocks kunsthal. Den blev indviet i 1969 og er dermed et af de få kulturelle monumenter, som blev bygget i DDR-tiden. Her udstilles blandt andet nutidig kunst, og store dele af den permanente samling stammer fra tiden inden murens fald. Desuden er der to spændende kunstnerkolonier i kystbyerne Ahrenshoop og Kuhlungsborn. Her lever og arbejder mange kunstnere, og kystlandskabet har fungeret som inspiration for en række berømte kunstværker.

Delstaten er kendt for sine mange musikarrangementer. Flere af dem finder sted i sommermånederne, hvor orkestre og entertainere ofte optræder under åben himmel. En af dem er den traditionsrige klassiske musikfestival "Usedomer Musikfestival".

Tyskland er berømt for sine julemarkeder, og det største og smukkeste i den nordlige del af landet afholdes i Rostock fra slutningen af november og frem til jul. Det er værd at aflægge markedet et besøg og opleve ægte julestemning.

Klik for større billede


Aktiv ferie

Mecklenburg-Vorpommern har en velfungerende infrastruktur, hvilket gør delstaten til et perfekt sted at holde en aktiv ferie. Regionen er en populær destination for cykelferie, og hvert år kommer tæt ved tre millioner cyklende gæster på besøg. Delstatens netværk af cykelstier er sammenlagt over 8.000 kilometer langt.

Det vidtstrakte netværk af floder og søer danner naturligvis ideelle rammer for aktiviteter i, på og ved vandet. Mange vælger for eksempel at rejse rundt på de lange sammenhængende kanaler i husbåd. Det er også populært at ro i kano og kajak, fiske eller stå på vandski. Helt unikt for delstaten er, at hverken fisketegn eller kørekort til husbåd er påkrævet.

Klik for større billede


Wellness

Vandet spiller en stor rolle for Mecklenburg-Vorpommerns mange wellness- og kurhoteller. Delstaten har en traditionsrig bade kultur og omfatter i alt 120 wellnesshoteller. Det første offentlige badehus blev opført i Heiligendamm, som også kaldes "den hvide by" på grund af sine mange smukke hvide bygninger i klassicistisk stil. Byen blev grundlagt af Hertug Friedrich Franz I, fordi hans læge havde rådet ham til at bade i Østersøen.
Langs med hele østersøkysten og på øerne Rugen og Usedom ligger en lang række badebyer. De er kendetegnet ved en særlig arkitektur med elementer af jugendstil, dekorationer i udskåret træ og fine balkoner og altaner.

Klik for større billede


Rejsen til Mecklenburg-Vorpommern

Fra Sjælland og øerne er der direkte forbindelse med Scandlines' færge fra Gedser til Rostock. For rejsende fra Jylland og Fyn er der cirka tre timers kørsel fra den dansk-tyske grænse til Rostock og cirka to en halv time til delstatens hovedstad Schwerin.

Det er også muligt at tage toget til Mecklenburg-Vorpommern.

Campingferie 650,-
Torre La Sal
Outwell
Primo Tours
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt