Royal Caribbean

7.6.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Vandreruterne ved Nordpfade, Rotenburg, Nordtyskland

På denne smuttur til Nordtyskland har vi haft en dejlig nat på det idyllisk beliggende hotel Forsthaus Heiligenberg. Hotellet ligger i området Bruchhausen-Vilsen midt i uspoleret natur og er et godt udgangspunkt for et ferieophold - uanset om man vil cykle eller vandre, besøge en af byerne i nærheden eller bare slappe af med en wellness-behandling.
Men vi skal i dag udforske en af vandreruterne under viften Nordpfade.

Fin skiltning ved vandreruterne

Fin skiltning ved vandreruterne


Nordpfade - en vifte af vandreruter

Mange forbinder Tyskland med industri, motorveje og store byer, men faktisk ligger her også masser af naturoplevelser ikke langt fra Danmark. F.eks. har man færdiggjort projekt Nordpfade med 24 vandreruter i området Landkreis Rotenburg mellem Hamborg, Hannover og Bremen i forskelligt terræn og med rigt varieret natur- og kulturlandskaber.

På turistkontorene bl.a. i Rotenburg kan man få et glimrende hæfte med alle vandreruterne indtegnet og beskrevet på tysk med bl.a. P-pladser og terrænprofil samt længde angivet. Materialet er så godt, at man sagtens kan vandre ruterne uden naturvejleder/guide.

Ved de enkelte områders P-pladser findes der små foldere, som beskriver ruterne – akkurat som vi kender det fra skovene i Danmark.

Der er naturligvis store landskabskort med ruteangivelser undervejs på stierne, ligesom vandreruterne er mærket med Nordpfades logo - en slyngende hvid sti på orange baggrund.

Bro over vådt område i højmosen

Bro over vådt område i højmosen


Vandreområdet i Dör't Moor

I området ved Rotenburg findes de største og fineste højmoser i Niedersachsen, hvor vi vandrer gennem mose, hede og skov.

På mosens vådeste områder er der lagt flis, så man kan komme tørskoet gennem terrænet. Men husk gode vandresko eller –støvler.

Fra P-pladsen ved Grosser Bullensee fører stien os ind i moseområdet. Da det er et beskyttet naturområde, skal man blive på de mærkede stier. Det er forbundet med livsfare at bevæge sig ud i de bundløse moser.

Af hensyn til dyrelivet skal man ikke være støjende og hunde skal naturligvis være i snor.

Rådyr i højmosen set fra udsigtstårnet

Rådyr i højmosen set fra udsigtstårnet


Dyrelivet i højmosen

På ruten kommer vi til et udsigtstårn, hvorfra vi kan iagttage traner, der om foråret og efteråret trækker i store flokke (husk kikkert).

Og netop som vi iagttager fuglelivet på et af de åbne mosearealer, kommer et par rådyr springende ud af skovbrynet.

På den fortsatte rute kommer vi forbi dyrkede marker og pludselig springer en stor flok dådyr ud af skoven foran os, krydser stien løber ud på marken hvor de stopper. Noget må have skræmt dem ...

I moseområdet er der også  forskellige krybdyr - bl.a. en lille frø, der bliver blå, når hannen er parringsmoden - og så er her naturligvis alle insekterne, som knytter sig til højmosens mange forskellige planter.

En af de fem synlige strenaldergrave

En af de fem synlige strenaldergrave


Stenaldergrave

At mennesker har benyttet højmosen længe, ser vi, da vi passerer en gruppe stenaldergrave, som menes at være mere end 4.000 år gamle. Det er ganske små gravhøje, der ses som forhøjninger i landskabet omkranset af en simpel stensætning.

Arrangementet

Arrangementet "Bord-Dæk-Dig" ved Shafstall Spieker


”Bord dæk dig”-frokost i Unterstedt

Ved den gamle lade og fårefold Shafstall Spieker syd for Unterstedt er der indrettet et picnic-område.

Her er det muligt at bestille et udendørs frokostarrangement ”Tischlein-deck-Fich”, hvilket dog skal bestilles syv dage i forvejen ( se mere på Nordpfades hjemmeside).

Herfra kan turen fortsætte gennem skov og mose tilbage forbi Kleiner Bullensee mod P-pladsen ved udgangspunktet ...

Dådyrene krydsede vejen få meter foran os ...

Dådyrene krydsede vejen få meter foran os ...


Campingferie 650,-
Primo Tours
Outwell
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt