Riis Rejser

1.1.16

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: PR
Bogmærk eller del
 

Tysklands mange julemarkeder - Berlin i top

Tyske julemarkeder er meget populære blandt danskerne og Berlin ligger nummer et på  top ti over de byer danskerne typisk rejser til for at komme i rette julestemning.

Julemarkeder er meget populære blandt danskerene, specielt her i Berlin

Julemarkeder er meget populære blandt danskerene, specielt her i Berlin


Eventyrlig julestemning

Julemarkedet er en tysk opfindelse, og Tyskland er fortsat førende, når det gælder om at skabe en eventyrlig julestemning. Det viser danskernes julemarked-rejsevaner.

En top ti over de tyske byer, der typisk er besøgt af danskere der vil på julemarked i november og december, ser ifølge FDM travel således ud:

1) Berlin
2) Hamborg
3) Lübeck
4) Flensborg
5) Rostock
6) Kiel
7) Schwerin
8) Celle
9) Hildesheim
10) Wismar

Hygge og julestemning

- De fleste storbyer har en hyggelig stemning i december. Men Tyskland er danskernes favorit rejsemål, når det gælder julemarkeder. Dels fordi det er nemt at komme dertil i bil, dels fordi tyskerne har en lang tradition for julemarkeder med en stemning og en stil, der ligner danskernes. Vi oplever således tydeligvis en stor efterspørgsel på rejser til netop Tyskland i december, fortæller salgschef i FDM travel, Thomas Elsgaard.

Få timers kørsel fra Danmark er stort set alle store og små tyske byer pakket ind i juleudsmykninger fra slutningen af november. De populære julemarkeder syd for grænsen kan få julestemningen frem i de fleste med duft af honningkager, gran, Glühwein og brændte mandler samt juleshopping til gode priser, julekor, lys og julepynt.

- Det er især hygge og stemning, danskerne er vilde med på de tyske julemarkeder. I mange familier er det efterhånden blevet en tradition, at man pakker bilen og kører et par dage over grænsen for at besøge julemarkeder. Det er en god måde at stresse af på og samtidig komme i julestemning. Nogle kombinerer turen med gaveindkøb, da mange varer jo ofte kan findes til en bedre pris i Tyskland end i Danmark, fortæller Thomas Elsgaard.

Torre La Sal
Subaru
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt