Riis Rejser

2.5.17

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Atlantic Link
Bogmærk eller del
 

150 år med amerikanske nationalparker

I år er det 150 år siden at Abraham Lincoln underskrev Yosemite Grant Act, for at beskytte det smukke Yosemite område. Loven blev grundstenen for alle nationalparker i USA. I anledningen af 150 års jubilæet, vil der i løbet af hele året være spændende aktiviteter i den berømte nationalpark.

Yosemite nationalparken er et meget besøgt område, både vinter og sommer, på grund af den enestående natur.

Yosemite nationalparken er et meget besøgt område, både vinter og sommer, på grund af den enestående natur.
Fotograf: Robert Holmes


Enestående natur

De mange aktiviteter dækker alt fra special udstillinger om parkens tilblivelse, over filmfestival og kunstudstillinger, til historiske fortællinger om Abraham Lincoln, sommerfuglefestival og information om de store sequoia træer, samt alpint skiløb i vintersæsonen.

Det hele for at hylde den enestående natur, der er i nationalparken.

Yosemite dækker et areal på ca. 8.000 kvadratkilometer, og størstedelen af parken er dækket af nåleskov, i det smukke bjergområde.

Fra oktober til april ligger parken dækket i sne, og du kan oven i købet komme til at dyrke alpint skiløb, i et landskab der er meget anderledes end det du ellers normalt ville opleve i Europa.

De mange vandfald, floder og søer, samt det spændende bjerglandskab, understreger virkelig Yosemites skønhed.

De mange vandfald, floder og søer, samt det spændende bjerglandskab, understreger virkelig Yosemites skønhed.


Et besøg værd uanset årstid

Omkring april/maj begynder forårets indtog, og i den varme periode, vil du kunne opleve et enestående udvalg af både planter og dyreliv.

Blandt andet kan du opleve de mægtige sequoiatræer, der rejser sig majestætisk. Det er nemlig verdens største træer.

Du kan også være heldig at opleve de mange sorte bjørne, og mange forskellige former for kron- og råvildt, og der er mulighed for at fange ørreder i elvene og søerne.

I hele nationalparken finder du omkring 1200 km veje og stier, der er velegnede til vandre- ride- eller cykelture. Af overnatningsmuligheder  finder du udover et stort hotel , fire campingpladser med alle moderne faciliteter, hvor du kommer helt tæt på naturen.

Primo Tours
Subaru
Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt