La Quercia

7.9.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Crater Lake National Park, Oregon, USA

Vi er kørt ind i Crater Lake National Park og skal i dag opleve et af de smukkeste naturscenerier i Oregon – en kratersø med dybblåt vand og med en vulkan-ø stikkende op af søen.

En ny vulkan opstod i øens vestlige side - Wizard Island

En ny vulkan opstod i øens vestlige side - Wizard Island


Besøgscentret ved Park Headquarters

Lidt syd for selve kratersøen holder vi ved Steel Visitor Center, hvor der vises en film, som fortæller historien om kratersøens tilblivelse.

Vi skal 400.000 år tilbage, hvor der - som følge af de tektoniske pladers bevægelser - blev skabt en helt række vulkaner, der løber i et bælte fra det nordlige Californien og ind i British Columbia i Vestcanada. Vi har på denne rundrejse allerede stiftet bekendtskab med bl.a. Mount Rainier og Mount Hood.

Blandt disse vulkaner var det ca. 3.000 meter høje Mount Mazama, der gennem tiden har haft adskillige vulkanudbrud.

Det største udbrud skete for 7.700 år siden. Da væltede enorme mængder lava (magma) ud af krateret og det underliggende lavarum blev tømt. Under vægten af sne og lava kollapsede lavarummet, hvorved vulkanen faldt sammen og skabte den runde caldera - som vi kalder krateret.

Århundreders regn og smeltevand fra sneen har fyldt krateret og har dannet Nordamerikas dybeste sø på hele 592 meter - den niende dybeste sø i verden.

Ingen floder løber til eller fra Crater Lake, så i dag er det alene nedbøren, der fylder søen med vand, der stort set går lige op med fordampningen i løbet af året.

Men aktiviteterne var endnu ikke slut, for i vulkansøen opstod en ny vulkan - Wizard Island - der stikker sin kratertop op af vandet.

Selv om Mount Mazama ikke længere ser ud som en vulkan, er den ikke død, men det man kalder en sovende vulkan, som igen engang i fremtiden vil gå i nye udbrud.

På stien

På stien "Lady of the Woods" ses en kvindeskikkelse hugget ud i en sten


Vandreruter i området

Mens vores rejsefæller ser film, vil vi udnytte det pragtfulde vejr til at se nærmere på naturen i nærområdet.

Omkring besøgscentret findes flere markerede vandreruter bl.a. til ”Wildflower Garden” og ”Lady of the Woods” som er en tur på et par kilometer gennem skoven, hvor vi kommer forbi et relief af en kvinde mejslet i en stor sten.  

Her er naturligvis egern, som lever af træernes frugter, men også et rigt fugleliv omkring søen bl.a. pga. de myg som udklækkes i søens vand.

En spadseretur langs kraterkanten byder på fine udsigter

En spadseretur langs kraterkanten byder på fine udsigter


Udsigten ved Rim Village

Vi kører op til Rim Village, der ligger 2.165 moh, og her har vi god tid til at spadsere langs kanten på calderaen og nyde det helt fantastiske syn ud over den dybe, kongeblå Crater Lake.

Søen, hvis vandoverflade i gennemsnit ligger 1.882 moh., måler ca. 8 x 10 kilometer og det er muligt at køre hele vejen rundt oppe på kanten af calderaen.

Man kan naturligvis også vandre rundt om søen, hvilket vil tage omkring tre timer.

Wizard Island fra Watchman Overlook

Wizard Island fra Watchman Overlook


Langs Crater Lake ad West Rim Drive

Vi kører dog kun ad den vestlige side og stopper ved de mest populære udsigtspunkter, så vi kan se søen og vulkanøen Wizard Island fra forskellige vinkler.

Efter besøget fortsætter vi nordover gennem nationalparken mod Oregon High Desert Museum ...

Primo Tours
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Outwell
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt