Subaru

8.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Frost i Bighorn Mountains og Cody, Wyoming, USA

Efter gårsdagens snefald er landskabet bare så smukt, da vi forlader Rapid City og kører mod vest ind i staten Wyoming. I det fjerne foran os kan vi se de første bjerge i Bighorn Mountains - en forløber til det vældige Rocky Mountains. Nu er her flere bakker og rustrøde klippeformationer med sne på toppen.

Nysne på træerne

Nysne på træerne


Sundance

Dagens første ”strækkebenpause” er ved den lille by Sundance. Dette er stedet, hvor tog- og bankrøveren ”The Kid”, Harry Alonzo Longabaugh (1867-1908) fik tilnavnet Sundance Kid.

Han gemte sig i sit berygtede skjulested ”Hole-in-the-wall” godt 200 km syd for byen og deltog i røverbanden Butch Cassidy’s Wild Bunch, inden han udvandrede til Argentina med sin ven. De menes begge at have mødt deres skæbne i Bolivia.

Figurene er udødeliggjort i succesfilmen ”Butch Cassidy and the Sundance Kid” fra 1969 med hhv. Poul Newman (1925-2008) og Robert Redford (1936- ).

Byen er også kendt for sin filmfestival "Sundance Film Festival" grundlagt netop af Robert Redford.

Udsigt mod prærien fra Bigholn Mountains

Udsigt mod prærien fra Bigholn Mountains


Bighorn Mountains

Vi bevæger os langsomt op i bjergene ad de snoede veje og ved et udsigtspunkt kan vi se tilbage mod den flade prærie vi er kommet fra.

Wyoming er en rig stat med naturressourcer som olie, diamanter og guld, men også med nationalparker som tiltrækker mange turister. Mellem bakkerne ser vi oliepumper arbejde.

Efter en anbefalelsesværdig og meget billig kinesisk frokostbuffet i restaurant Dragon Wall i Sheridan, forlader vi Highway 90 og fortsætter ad vej 14 over Greybull mod Cody.

Buffalo land

Buffalo land


Bøflernes land

Efter Bighorn Mountains flader landskabet atter ud med store landbrugsarealer og uopdyrket prærie. Her levede bisonen engang.

Indtil 1850 menes der i westen at have været op mod 50 mio. bisonokser, som indianerne fra gammel tid jagtede med bue og pil. En enkelte bison kunne brødføde en familie i lang tid og alt blev brugt til mad, tøj, redskaber og tipien.

Så kom bøffeljægerne, som med deres effektive rifler hurtigt kunne gøre en ende på masser af bison - blot for at flå skindet af og lade kødet ligge og rådne.

I løbet af blot 35 år var bestanden reduceret til nogle få tusinde, så dyret var ved at uddø og livsgrundlaget for prærieindianerne var væk.

Som vi tidligere har hørt, kæmpede prærieindianerne med høvdingerne Crazy Horse og Sitting Bull i spidsen forgæves for at beholde deres land og eksistensgrundlag.

Nu er bestanden af bisonokser ikke længere udryddelsestruet takket være fredningen i nationalparkerne.

William F. Cody fik tilnavnet Buffalo Bill

William F. Cody fik tilnavnet Buffalo Bill


William F. Cody alias Buffalo Bill’s by Cody

Da vi kører gennem byen Cody, ser vi nogle husfasader, som var vi i en gammel cowboyby - og det er vi faktisk også. Byen blev grundlagt i 1885 af William F. Cody kendt som Buffalo Bill.

William F. Cody (1846-1917) blev født i Iowa og var spejder, Pony-Express-rytter, soldat, bisonjæger (deraf navnet Buffalo Bill) m.v. Men frem for alt er han kendt som showman, der turnerede med sit Wild West Show, som kunne fremvise ægte indianere - også i Europa.

En statue af den berømte westernhelt står på pladsen foran Buffalo Bill Center of the West.
( Du kan læse mere om Cody og Buffalo Bill Center of the West her)

The Irma Hotel - hvor Buffalo Bill boede

The Irma Hotel - hvor Buffalo Bill boede


Alt for turisterne

Efter indkvarteringen på Comfort Inn spadserer vi gennem byen og ser bl.a. det berømte, historiske hotel Irma Hotel, som Buffalo Bill navngav efter sin datter og hvor der hver dag i sommermånederne er et cowboyshow med skyderier.

De mange bygninger huser souvenirbutikker og restauranter og er noget turistet.

Lidt uden for byen ligger et gammelt fort Old Trail Town med et museum om det gamle vesten.

Udsigt over Cody fra kirken

Udsigt over Cody fra kirken


Dyr i Byen

Vi går op på Kirkebakken, hvorfra der er en fin udsigt over byen og de bagvedliggende bjerge.

Her møder vi hjorte som græsser mellem husene og smukke fugle som synger dagen bort.

Cody kaldes også ”Porten til Yellowstone National Park” - som vi skal besøge i morgen …

Torre La Sal
Subaru
Outwell
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt