Primo Tours

6.9.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Gigantiske redwood-træer i Californien, USA

Lige syd for grænsen mellem Oregon og Californien, hvor Redwood National Park og Redwood State Park nærmest flyder ud i ét, ser vi de himmelstræbende redwood-træer. Redwood er grantræer, der kan blive omkring 120 meter høje og mere end 4.000 år gamle - altså næsten så gamle som pyramiderne i Egypten og det er tankevækkende!

Roden på et væltet redwood-træ

Roden på et væltet redwood-træ


Trees of Mystery

Et af de steder hvor man kan komme helt tæt på disse kæmper er ved Trees of Mystery ved byen Klamath.

Her er det den kæmpestore skovmand Paul Bunyan - en kendt figur i amerikansk folklore - og hans ligeså store tyr Babe Blue Ox, der byder velkommen.

På et fint stisystem ledes vi ind mellem træerne, hvoraf nogle har rødder over jorden i underlige former, der alle har fået forskellige navne.

Her ligger væltede træer, hvor rodnettet er synligt - og så føler man sig lige pludselig meget lille.

Det er en underlig følelse at bevæge sig mellem nogle af verdens ældste organismer, men der kommer også nye redwoodtræer til.

Nogle har lavet rodskud så tæt, at ni træer danner en næsten lukket halvcirkel. Stedet kaldes for katedral-træerne og her er det populært at blive gift. Andre træer vokser ud af en væltet træstamme - meget besynderligt!

Inde i Trees of Mystery tager vi en noget opreklameret gondol - Sky Trail - op og svæver små 10 minutter over trætoppene, indtil vi lander på en udsigtsplatform. Herfra er der nu ikke meget at se udover toppen af skoven, så den tur kan sagtens droppes.

På vejen tilbage mod udgangen ses en del figurer skåret i træ, der skal inspirere til at lære mere om legenden Paul Bunyan. Bl.a. ses hans hund Digger!

Almindelige personbiler kan køre gennem det endnu levende redwood-træ

Almindelige personbiler kan køre gennem det endnu levende redwood-træ


Tour Thru Tree

Vi stopper også ved Kamp Klamath RV Park and Campground i Klamath - et privatejet sted, hvor attraktionen kaldes Tour - Thru Tree (Tur Gennem Træ) - fordi det er muligt for visse biler at køre igennem en skåret åbning i træet.

Fra bussens parkeringsplads er der et lille stykke vej at gå op ad en bakke til selve træet, der menes at være 785 år gammelt.

Åbningen i det store træ, der fortsat lever i bedste velgående, blev skåret i 1976 og er 2,23 meter bredt og 2,9 meter højt.

Rejsefæller ved Big Tree

Rejsefæller ved Big Tree


Big Tree

Turens største træ, som kaldes Big Tree (Stort Træ), ser vi ved næste stop.

Det er da også en vældig gigant på 1.500 år vi møder. Træet er omkring 93 meter højt og med en nedre diameter på næsten 22 meter.

Jo, man føler sig lille og ydmyg …

Og så er det slet ikke blandt verdens ældste og allerstørste træer ...

Poolen ved Best Western Grants Pass Inn

Poolen ved Best Western Grants Pass Inn


Tilbage til Oregon

Samme eftermiddag er vi tilbage i Oregon og overnatter i Grants Pass, hvor vi indlogeres på Best Western Grants Pass Inn og kan slappe af ved svømmepølen, inden vi næste dag skal videre mod endnu en naturperle - Crater Lake National Park ...

Campingferie 650,-
Torre La Sal
Outwell
Primo Tours
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt