Dayz Resorts

17.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Museumsmilen og Georgetown, Washington D.C., USA

På sydsiden af The National Mall på Independence Avenue ligger museerne næsten skulder ved skulder og her er nok at tage fat på.
De fleste museer er ejet af Smithsonian Institusion, hvorfor der er gratis adgang eller mod en donation efter eget valg.

National Museum of the American Indian

National Museum of the American Indian


Indianermuseet

Det arkitektonisk meget flotte indianermuseum - National Museum of the American Indian - giver udvendigt en association af et gult klippelandskab med vandfald.

Indvendigt er her fire etager fyldt med lærdom om de amerikanske indianere.

Washington Monument

Washington Monument


Washington Monument

Et andet spændende museum er Hirshhorn Museum og skulpturpark som vi spadserer gennem for at komme frem til Washington Monument, der består af en høj obelisk på toppen af The National Mall omkranset af 50 amerikanske flag.

P.t. er adgangen til monumentet spærret, da det er under restaurering efter et jordskælv i august 2011.

Fantastisk livagtigt abemenneske

Fantastisk livagtigt abemenneske


Naturhistorisk Museum

På nordsiden af The National Mall når vi frem til Naturhistorisk Museum i hvis kæmpestore hall med søjleadskilte etager vi mødes af en afrikansk elefant.

National Museum of Natural History har flere meget spændende afdelinger at byde på og så meget at vise frem, at man sagtens kan bruge nogle dage her, hvis man skal have det hele med.

Vi nøjes med at spadsere gennem det forhistoriske afsnit med så mange dinosaurusskeletter at der næsten er for mange, så tæt de står.

Et af de mest interessante afsnit her er at følge menneskets udvikling fra abemenneske til moderne menneske. Dels vises ansigter på menneskets forskellige udviklingstrin på et tableau, dels er mange af de ufatteligt livagtige ansigter udstillet i montre.

Thomas Jefferson Memorial ved Tidal Basin

Thomas Jefferson Memorial ved Tidal Basin


Thomas Jefferson Memorial

Et af de flotteste mindesmærker finder vi ved en sidegren af Potomac-floden ved søen Tidal Basin. Thomas Jefferson (1743-1826) var hovedforfatter til uafhængighedserklæringen fra 1776 og senere præsident i perioden 1801 til 1809.

Dette geni var udover en visionær politikere desuden opfinder, landmand, musiker og videnskabsmand med interesser inden for naturvidenskab, filosofi, litteratur og geologi – en af de skarpeste hjerner USA har fostret.

Det runde søjlebårne monumentet ligger meget smukt ned til søen med udsigt til obelisken og midt i bygningen står en stor bronzestatue af Jefferson. Indvendigt er monumentets sider under loftet prydet med mange af hans lovpriste sætninger som f.eks. at ”alle mennesker er skabt lige (-værdige)….”

The Old Stone House fra 1766 på M Street

The Old Stone House fra 1766 på M Street


Georgetown

Fra The National Mall er der kun et par kilometer langs floden frem til Georgetown opkaldt efter landets første præsident. Det er specielt de mange små, klassiske bygninger, som har vores interesse og de er da også helt forskellige fra hvad vi ellers ser i Washington D.C.

Georgetown udgør den gamle del af Washington D.C. og har da også byens ældste hus The Old Stone House fra 1766, der ligger på M Street.

Dette hovedstrøg bugner af listige forretninger og caféer indrettet i de pastelfarvede, klassiske bygninger.

Skaldyr på Hotel Holiday Inn Rosslyn

Skaldyr på Hotel Holiday Inn Rosslyn


God mad på Hotel Holiday Inn Rosslyn

Denne aften får benene lov til at hvile sig, så vi bliver og spiser middagen i hotellets restaurant på øverste etage med udsigt ud over floden og Georgetown.
Fiskesuppen og krabbesalaten med rejser og kammuslinger i hvisløgssauce samt den efterfølgende kæmpe steak er yderst velsmagende og kan anbefales.

Således forsynet med noget for øjet og noget for maven og lidt til ganen, kan vi forberede os til dagen i morgen, hvor vi fortsætter mod Niagara Falls på grænsen mellen USA og Canada ...

Torre La Sal
Subaru
Outwell
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt