La Quercia

1.1.17

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Traveloregon/Atlantic Link
Bogmærk eller del
 

På cykelferie i Oregon, USA

Blandt de mest cykelvenlige stater i USA finder vi Oregon. For nylig blev Portland kåret til en af verdens mest cykelvenlige byer af CNN, og uden for storbyen giver cyklen nogle af de bedste muligheder for at opleve statens storslåede natur.

På cykelferie i Oregon

På cykelferie i Oregon


På tur gennem vinmarkerne i Willamette Valley

Willamette Valley Scenic Bikeway er en 212 kilometer lang rute, der snor sig igennem en af Oregons frodigste dale, Willamette Valley.

Her ligger vingårde og smålandbrug som perler på en snor i det let bakkede terræn. Ved vejkanten sælger bønderne deres økologisk dyrkede grøntsager, og i de små byer tager mikrobryggerier og farm-to-table restauranter imod med ægte amerikansk gæstfrihed.

Ruten starter i Champoeg State Park, knap 50 kilometer sydvest for Portland, og slutter i universitetsbyen Eugene, som er kendt for sine mange bryggerier (deraf kælenavnet ’Brewgene’).

Man kan vælge at cykle hele ruten og overnatte på bed and breakfasts eller campingpladser undervejs. Eller man kan nøjes med mindre etaper og tage Amtrak-toget tilbage til udgangspunktet.

På tur med udsigt til vulkaner

På tur med udsigt til vulkaner


Udsigt til vulkaner og duft af lavendel

Den 48 kilometer lange rundtur Madras Mountain Views Scenic Bikeway i det centrale Oregon byder på spektakulær udsigt til alle Oregons syv vulkaner såvel som pittoreske marker, hvor der dyrkes lavendel, kartofler, hvede, mynte og mange andre afgrøder.

Vejen er jævn og asfalteret, men uden den store motortrafik og er derfor meget velegnet til sightseeing i adstadigt tempo.  

På øl-bar i Portland

På øl-bar i Portland


Øko-ølbar for de tohjulede

Tilbage i Portland skal man på Hopworks Bike Bar yde for at kunne nyde - i hvert fald hvis man vil nyde sin øl med ekstra god miljø-samvittighed.

Start besøget med at tage en tur på en af de udendørs stationære cykler, der generer strøm til baren.

Indenfor kan man vælge mellem adskillige økologiske øl fra barens eget bryggeri. Køkkenet byder på sprøde pizzaer, sandwich og burgere.

Baren har hele 75 cykelparkeringspladser og cykelværktøj til rådighed for de, der ankommer på den tohjulede.

Campingferie 650,-
Subaru
Primo Tours
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt