Isabella

1.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Vandretur til Skånes største vandfald - Forsakar, Sydsverige

Istiden har også her sat mærker efter sig. Her er dybe kløfter og stejle skrænter. Vi går opstrøms langs med Forsakar-bækken, som snor sig gennem bøgeskoven.

Vi følger bækken ind til vandfaldet

Vi følger bækken ind til vandfaldet


Gennem bøgeskoven

Bækken springer ud langt oppe på Linderödåsen og løber her – neden for vandfaldet - i en trang kløft mellem klippeblokke og sten. Denne del af Forsakar-bækken er beskyttet som naturreservat.

Langsomt stiger den lille velholdte sti langs bækken, jo længere vi kommer ind mod vandfaldet. Flere steder er der støbt dæmninger, der kan holde lidt igen på vandet. Om sommeren kan det betale sig at holde øjnene åbne for fugle. Bl.a. skulle det være muligt her at se strømstæren.

Ved Forsakar

Ved Forsakar


To vandfald i et

Så omkring et hjørne og nederste vandfald er lige foran os. Vandet vælter ned i to vandfald, der er Skånes højeste. Faldene er ca. otte meter og 10 meter høje. Det er faktisk flere stråler i nederste vandfald.

Vandfaldet Forsakar set oppefra

Vandfaldet Forsakar set oppefra


Oppe over vandfaldet

Vi kan nedefra ikke se det øverste fald længere oppe i skoven, så vi vil også op og se det hele lidt fra oven.

Lidt tilbage ad stien går en (delvis) trappe stejlt op i terrænet. Lidt forpustede er vi nogle minutter senere oppe og kan gå længere ind i skoven på kanten af den stejle skrænt.

Flere steder er det muligt at komme ud på udløbere i kløften og få flotte vue ned over vandfaldet. Men pas på, der er kun ét skridt ned!

Lige før en bro fører over på den anden side af kløften, er det muligt at komme ud på en lille udløber og stå næsten over det øverste fald. Fra broen ser man ikke så meget. Den burde være anbragt lige over faldet.

Man kan følge stien oppe på modsatte side hele vejen tilbage eller vælge at forblive på højre side af vandløbet (strømretningen) og spadsere tilbage.

Carl von Linné besøgte Forsakar på sin skånske rejse i 1749 og beskrev bl.a. om vandfaldet og nogle af væksterne langs bækken.

Flere steder er der på ruten opsat oplysningstavler. Regn med en god time til turen.

Subaru
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt