Primo Tours

3.1.10

Af: Pernille Lykke Hansen
Bogmærk eller del
 

Vintercamping: Populært blandt danskere

Vinteren 2009-2010 ser ud til at blive den hidtil største sæson for vintercamping blandt danskerne.

Det kan være en god ide at vinteroptimere campingvognen, hvis man tager på vinterferie sydpå

Det kan være en god ide at vinteroptimere campingvognen, hvis man tager på vinterferie sydpå


Formand for Camping Branchen, Torben Hansen fortæller:
- Vintercamping er ved at være trendy. Vi har i det sidste årti oplevet en eksplosiv udvikling i branchen. Producenterne af campingvogne har til stadighed udviklet modellerne, så de i dag er fuldt egnede til vinterbrug, og det benytter flere og flere campister sig af. Samtidigt har campingpladserne både herhjemme og i udlandet investeret store summer i komfortable, opvarmede faciliteter. Stadigt flere campingpladser holder vinteråbent til glæde for alle campister, som elsker naturen og de skiftende årstider. Der er da ikke noget bedre end hygge og fællesskab i en varm campingvogn med børn eller børnebørn omgivet af pragtfuld natur.

Når det gælder turen til sneens aktiviteter, slår Torben Hansen en pæl igennem manges frygt for vejrlig og fremkommelighed på de europæiske veje.
- Det er uhyre sjældent, at man ikke kan komme frem til skisportsstederne. Myndighederne i både syd og nord har store interesser i at holde vejene farbare, og servicen er i top. Så, skulle uheldet være ude, er hjælpen altid nær, siger Torben Hansen.

Torben Hansen peger også på, at man anskaffer sig et vinterfortelt, hvis vintercamping skal afprøves for første gang. Et almindeligt fortelt egner sig ikke til vintercamping. De fleste vælger et lille fortelt, der fungerer som vindfang, hvor sko, overtøj, eventuelt et lille bord og et par stole kan stå. Et lille vinterfortelt er hurtigt opvarmet med en gasvarmer, så man kan sidde og nyde morgenkaffen, mens man betragter vinterlandskabet udenfor.

Se også...
Subaru
Torre La Sal
Outwell
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt