Suncharter 2

23.6.11

Af: Pernille Lykke Hansen
Bogmærk eller del
 

WellCome - innovativ turistsatsning skal sætte gang i turismen

I Syddanmark er over 70 virksomheder gået sammen om at udvikle helt nye turistoplevelser, som skal bidrage til at vende den negative udvikling. Resultatet er en helt ny markedskategori inden for sundhedsturisme under det fælles navn WellCome. Projektet skal trække flere danske og udenlandske turister til Syddanmark - og samtidig løfte den danske sundhedsturisme ud over badetøfler og wellness.

Klik for større billede


Siden starten af 2009 har over 70 virksomheder i Region Syddanmark været involveret i et unikt samarbejde om at udvikle en række innovative produkter rettet mod danske og udenlandske turister. Nu sendes Syddanmarks nye turistsatsning WellCome på markedet. Innovationsprojektet fortsætter sideløbende, hvor nye virksomheder fortsat kan blive en del af WellCome og udvikle nye turistoplevelser i samarbejde med andre. Projektet har til formål at øge turismen i Region Syddanmark og bidrage til at vende udviklingen for dansk turisme generelt. Antallet af overnatninger i Danmark faldt med 8 pct. fra 2008 til 2009. Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Region Syddanmark har støttet projektet med 6 mio. kr.

Projektet, som er sat i gang af VisitVejle, er nyskabende inden for sundhedsturisme, fordi det skaber turistoplevelser med fokus på både fysisk og psykisk sundhed og velvære – og samtænker spa, motion, fødevarer, plejeprodukter, natur, forebyggelse og sundhed. Arbejdet har resulteret i seks forskellige koncepter: WellCome Balance, Food, Care, Supreme og Active, som tilsammen byder på ophold, behandlinger, oplevelser og produkter med helt nye typer wellness i høj kvalitet. Det sjette koncept WellCome Inspire er en vidensdatabase, hvor den viden og erfaring, projektet har affødt og fortsat afføder, opsamles og udnyttes aktivt af nuværende og potentielle deltagere.

De nye koncepter spænder vidt og inkluderer bl.a. nye økologiske fødevarer med fremtidens superfood tang udviklet i samarbejde med tangforsker Ole G. Mouritsen og hudplejeprodukter udarbejdet af naturlige og så vidt muligt syddanske og økologiske råvarer. Det dækker også over 100 pct. individuelt tilrettelagte luksus-spaophold på et niveau, som ikke hidtil er set i Danmark. WellCome er også stressforebyggende ophold, hvor spa-centrenes faciliteter og behandlinger kombineres med viden fra nogle af Danmarks førende stresseksperter, som samtænker kost, motion, meditative øvelser og terapi/coaching. Til børnefamilierne udbydes der aktiv og sund ferie med nærvær og aktiviteter i det fri. Opholdene og produkterne er udviklet af bl.a. hoteller, kursus- og feriecentre, et mølleri og producenter af plejeprodukter – alle med base i Syddanmark. Kompetencer som bl.a. en fysioterapeut, en diætist, en kok, en latterinstruktør, en spadesigner, en naturvejleder og en enkel fridykker har bidraget til projektet.

Swarowski
Suncharter
Outwell
  Glemt kodeord?
RejseAvisen.dk
Seneste nyt